Kyrö Malt Rye Whisky släpps återigen den 4 maj!

Ett hantverk som redan vunnit internationell guldmedalj och är signerad den finska internationellt prisade hantverksproducenten Kyrö. Kyrö vann guldmedalj (Gold outstanding) med denna whisky i 2020 års upplaga av International Wine and Spirits Competition. 98 poäng av 100 möjliga!

Kyrö = Kärlek från Finland

Kyrö Destilleris whisky är tillverkad av 100 procent fullkornsråg från Finland och det som gör Kyrös rye whisky unik är användningen av endast fullkornsråg och att whiskyn pumpats över till destilleringspannorna utan filtrering för att bibehålla så stor smak och doftupplevelse som möjligt.

Kyrö Malt Single Malt Rye Whisky
Lanseringsdag: 4 maj 2020
Pris: 599 kr/ Art.nr: 40947/ Storlek: 500 ml/ Alkoholhalt: 47,2%
Antal flaskor: 3 000 flaskor i Systembolagets exklusiva sortiment.

– Doften är stor med tydliga inslag av torkad frukt och smörkola med en hint av melass, stenfrukter och vanilj. Smaken är komplex med söt nektar, råsocker, råg och orientaliska kryddor. Avslutet är långt, med blommiga och kryddiga inslag, säger huvuddestillatorn Kalle Valkonen.

Kyrö

Whiskyn är destillerad i dubbla kopparpannor och lagrad i 3-5 år på amerikanska fat av vit-ek. Huvudingrediensen, finsk råg, är liten i kornstorlek, och eftersom de flesta av smakkomponenterna är nära kornytan ger det en mycket stor smak.

– Det är en givetvis en ynnest att få lansera denna begränsade, exklusiva och helt unika rye whisky ännu en gång på den svenska marknaden. Det är en fulländad uppvisning i hur gränslös kärlek till en råvara ihop med en passion för doft- och smakupplevelse bildar ett alldeles strålande resultat, säger en imponerad och stolt Thomas Larsson, produktchef, Hermansson & Co.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.