Silent Mills 03 – Svanö – tredje utgåvan i serien Silent Mills från High Coast Whisky

Den 13 april lanserar High Coast Whisky Silent Mills 03 – Svanö. Den tredje utgåvan i serien Silent Mills tränger även den djupare in i vårt rökiga recept, den här gången med inslag av svensk ek. Även denna utgåva berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria.

Silent Mills tar utgångspunkt i Timmer och dess rökiga smakspektra och är en rökig bourbonfatslagrad whisky där ambitionen varit att låta den stillsamma älvröken svepa in och förgylla vår bourbonfatslagrade whisky. Silent Mills 03 fördjupar dessa smaker med inslag av svensk ek vilket lyfter fram nya dimensioner av rökigheten och tillför en annorlunda sötma.

– I Silent Mills 03 har smaken influerats av svenska ekfat vilket blev mycket lyckat. Rökigheten får sällskap av citrus och en sötma som växer till sig med lite tid i glaset. En kul och spännande whisky helt enkelt, säger kvalitetsansvarige Lars Karlsson

Fakta – Silent Mills 03 – Svanö

100 % av whiskyn är initialt lagrad på bourbon barrels. 18% är dessutom lagrad större delen av tiden på nya svenska ekfat. 91,1% av ingående whisky är rökig med en rökighet på 40-46 ppm. Silent Mills 03– Svanö är äldre än sina föregångare, whiskyn är mellan 6.42 – 9,04 år med ett snitt på 8,38 år.

Silent Mills 03 - Svanö

Silent Mills 03 – Svanö

Smaknoter

Doft: Päron, ingefära, vaniljsås. Lätt doft av torv, apelsinskal och muskotnöt.

Smak: Söt torvighet, vanilj med ett citrusstråk, brödkryddor.

Eftersmak: Söt med toner av lakrits och tobak.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.