Ny Single Cask från Glenlivet

The Glenlivet lanserar nästa buteljering i sin Single Cask Edition-serie, The Glenlivet Single Cask 18YO Cask 13091, den 26 augusti. Buteljeringen släpps endast i ett begränsat antal, 240 st. flaskor, och kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment (TSE). Förra årets båda Single Cask-lanseringar från The Glenlivet sålde slut direkt på lanseringsdagen.

Glenlivet

The Glenlivet Single Cask 18YO Cask 13091 har lagrats på ett amerikanska bourbonfat i 18 år, buteljerats vid naturlig fatstyrka utan kylfiltrering och flaskorna är individuellt numrerade. Detta fat är exklusivt utvalt till Sverige och tidigare släpp i serien av Single Casks från The Glenlivet har fått ett mycket varmt mottagande de senaste åren. De flaskor som släpps av denna utgåva existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant vilket innebär en unik och distinkt smakupplevelse.

The Glenlivet är en single malt-whisky från regionen Speyside och är ett av de mest klassiska och populära skotska varumärkena, känt för sin fruktdrivna och välbalanserade stil. The Glenlivets grundare George Smith hade från början en vision om att förankra varumärket i tradition och historia, och samtidigt driva produktinnovation och utveckling. Idag, nästan 200 år senare, är det fortfarande just detta som genomsyrar The Glenlivets produktion och drycker.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.